Mit kell tudnunk mielőtt étrend-kiegészítőt vásárolunk?

A piacon rengeteg termék megtalálható, ám hogyan igazodjunk ki a megannyi alternatívát kínáló hirdetések közötti útvesztőben? 🤷‍♀️

💁‍♀️ Tegyük fel magunknak a kérdést, mi alapján választunk a termékek között, a termék színe, az ára vagy olyanok véleménye alapján, akik már próbálták?
 
Hogyan lehet megbízható terméket vásárolni?🤔
💁‍♀️ Az első és legfontosabb szempontnak kéne lennie a visszakövethetőségnek. Először is az étrend-kiegészítők forgalomba hozatalának bejelentési (notifikáció) kötelezettsége van az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi) felé, így a bejelentett termékek listáját az Ogyéi honlapján bármikor elérhetjük. A bejelentés segíti az étrend-kiegészítők hatékony hatósági ellenőrzését azáltal, hogy a benyújtott dokumentációk alapján, közegészségügyi kockázatok feltárása érdekében, az Ogyéi kockázatértékelést végez. 

További információk az Ogyéi Honlapján megtalálhatók:

➡ https://ogyei.gov.hu/etrend_kiegeszitok/

Bejelentett étrend-kiegészítők listája:

➡ https://ogyei.gov.hu/ETREND_LISTA/

Étrend-kiegészítők kockázatértékelésével kapcsolatos további tudnivalók:

➡ https://ogyei.gov.hu/etrend_kiegeszitok

🔬 Ezenkívül, ha egy étrend-kiegészítő leírásában azt látjuk, hogy labor által bevizsgált termék nagyobb esélyünk van rá, hogy megbízható forrásból fogunk vásárolni, amiben tényleg az van, amit leírnak.

Vélemény, hozzászólás?