Hormonális egyensúly

A női egészség többek között az ösztrogén és progeszteron arányán, a hormonális egyensúlyon is múlik. Ha a szervezetben az egyensúly felborul és az ösztrogén túlsúlyba kerül, vagy a progeszteron termelődése elégtelen, az számos női problémához, menstruációs zavarokhoz, cisztákhoz, miómákhoz, akár meddőséghez vezethet.
 
Ösztrogént a saját termelésen kívül, több forrásból is be tudunk szerezni. Ezek közé tartoznak a fitoösztrogének (pl. szója), melyeket táplálkozás során juttatunk be, szintetikus ösztrogének (fogamzásgátlók és egyéb hormontartalmú gyógyszerek), valamint a xeno-ösztrogének (vegyszerek, permetszerek, kozmetikumok).
 
Ezzel szemben progeszteronhoz csak úgy jutunk, ha a petefészkünk azt termeli, mégpedig közvetlenül tüszőrepedést követően és megfelelő mennyiségben.
 
A helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, hasi elhízás és a D-vitamin hiánya is nagyban hozzájárulhat a hormonháztartás felborulásához.
 
Minél hosszabb ideig áll fenn az egyensúlytalanság, illetve minél nagyobb az ösztrogén dominancia, annál súlyosabb tüneteket idézhet elő.
 
Te egyensúlyban vagy?

Hozzászólások

 1. Emese

  Ez a készítmény jó a kezdődő klimaxos hölgyeknek is? Az alvás zavarokra, hőhullámokra, stb.?

  1. femivity

   Kedves Emese!

   A femivity Balance a menopauzára is jótékony hatással lehet, hiszen termékünk támogatja a hölgyek egészségének megőrzését és a hormonháztartást is, egyik összetevője pedig, a kínai angyalgyökér kifejezetten segíthet a menopauza kellemetlen tünetein, mint az említett hőhullámok. A későbbiekben viszont lesz kifejezetten a változókorra is kifejlesztve termékünk.

 2. Eszter

  Üdvözlöm!

  Fogamzasgatlo abbahagyasa utan kialakult hormonalis aknera is segitseget nyujthat?
  Ha a pattanas hornonalis eredetu?

  1. femivity

   Kedves Eszter!
   A femivity Balance segít kiegyensúlyozni a hormonháztartást, ezáltal segíthet a hormonális eredetű pattanások enyhítésében is.

Vélemény, hozzászólás?